Болка в ставите – най-честите причини

Неправилната поза, поглъщането и дългият престой в една позиция, главно седнало, водят до болка в гръбначния стълб и образуване на възпаление. Ако артрит междупрешленните можем да стигнем много неприятно заболяване под формата на силна, kującego болка, която се излъчва по лумбалните несвещени задните части, бедрото, бедрото задната част на крака, докато стъпалото. Болката парализира мускулите и прави трудно или невъзможно ходенето. Това е кратка характеристика на ишиас.

Скита – остра спинална херния

Увреждането на седалищния нерв е последица от спирането на диска или повишеното физическо усилие. Хора, които никога не са практикували и изведнъж започват интензивни маратони осъждат не само за артрит на коляното, но и междупрешленните. Всички дейности трябва да се извършват с главата и в умерени количества, като внезапно и много силно натоварване на гръбначния стълб засяга издутите кръгове и формирането на възпаление.

Как да се защитаваме от ишиас?

За да не се предизвика остър артрит на долната част на гръбнака херния затова трябва да избягват резки движения, внезапни неестествени събуждат и си разменят местата. Не претоварвайте, като носите прекалено тежки торби или раници. Ако работите в седнало положение, трябва да правите кратки почивки от време на време и дори да правите някои стречинг упражнения. Спастичността също е тежест за гръбначния стълб, която причинява дегенеративни промени в ставите. Затова трябва да се погрижим да не се добавя допълнително баласт за него, и в случай на диета не се прилага драконовски упражнения и постепенно и най-добре под ръководството на професионален увеличение на тежестта. В допълнение, трябва да се храните добре и да осигурите на тялото всички необходими хранителни вещества, витамини и макро и микроелементи. Качеството на съня също е много важно. От дълго време е известно, че спянето на твърде мек матрак е нездравословно за гръбначния стълб. Необходимо е да му се осигури най-изправената поза по време на сън, с други думи да спи най-добре на плоскостта и на гърба. Разбира се, е известно, че позицията на тялото се променя многократно по време на сън, така че е важно да изберете подходящия матрак.

Ако страдаме от дегенеративни болки, трябва ли да се откажем от физическата активност?

Независимо от възрастта, след лечение на възпаление, трябва да се извърши нормална активност. Струва си да се прави спорт. Добър избор за укрепване на старческите стави е северното ходене. Естествената загуба на колаген може да бъде компенсирана само чрез физическа активност и правилно балансирана диета. Също така си струва да карате колело и да плувате, тъй като има добър ефект върху мускулите и ставите. Разбира се, ако не сте били физически активни преди, не трябва да започнете с колоездене или плуване маратони. Преди всяка физическа активност, не можете да забравите загрявката, тъй като тя може да ни предпази от по-нататъшни проблеми с мускулите и ставите, които zakwasami и възпаление.