Косопад при жените

Косопадът е проблем, който засяга не само мъжете, но и жените. Всеки ден губим около 100 косъма, което е нормално за, разбира се, но когато косата пада от шепата, трябва да се мисли за това, което се причинява това и как може да инхибира този неизбежен процес. По каква причина може да падне косата и какво трябва да изглежда при оформяне на лечението при жени?

Цикъл на растеж на косата

космените фоликули всички жени са подложени на циклични и повтарящи се промени с кичури растеж се извършва в четири повтарящи последователни етапи, сред които могат да се споменат анаген (фаза на растеж), катаген (преходна фаза), телоген (фаза покой) и egzoegn (фаза освобождаване плосък) , В ситуация, в която се губят около 100 косми всеки ден, не трябва да се тревожите за това, защото това е напълно естествен процес, свързан с посочените по-горе фази. Въпреки това, ако косата пада в големи количества, трябва да се вземе подходящо лечение, но трябва да помислим какво може да причини прекомерна загуба на коса.

Причини за прекомерна загуба на коса при жените

Косата може да изпадне поради различни причини, но сред тези, които се появяват най-вероятно да бъдат споменати по-специално силен стрес, история на инфекциозно заболяване, депресия, предишни операции, като някои медикаменти или процес на загуба на тегло, което може да е свързано с твърде малко желязо и витамини група В в ежедневната диета. Много жени също могат да се справят с т.нар алопеция ареата, т.е. ситуация, при която косата пада в определена област, т.е. в задната част на главата или в горната част. Доскоро се смятало, че тази алопеция има невротичен или генетичен произход, но многобройни проучвания показват, че това се дължи основно на автоимунни заболявания. В случая на жени, прекомерна загуба на коса може да е свързано и хормони, особено в менопауза, по време на борбата с хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, или по време на бременност. Неблагоприятно въздействие върху състоянието на косата е също пушене, често оцветители нишки (по-специално избелване), както и наличие на токсични вещества в организма.

Лечение на плешивост

За да се потисне загубата на коса, горепосочените фактори трябва да бъдат елиминирани на първо място, благодарение на което състоянието на косата със сигурност ще се подобри значително. Борбата срещу прекомерната загуба на нишки трябва да протича двупосочно, а именно вътрешно и външно. Тя трябва, следователно, да се грижи за правилното хранене, богат на биотин, витамин B и желязо, въвеждане на дневна мая меню, мазна риба, както и чай от коприва и хвощ. Що се отнася до лечението на косопад при жените външно, тя трябва да достигне за специални ампули, шампоани, балсами и маски за косопад, които лесно могат да бъдат закупени на всяка аптека и дрогерия. Въпреки това, ако след изпълнение на настоящото становище няма да забележите никаква ефекти, тогава трябва да отидете на дерматолог, който след диагнозата на каузата ще приложи подходящо лечение под формата на специализиран wcierek достъпно само по лекарско предписание.