онихомикоза

Микозата е много често срещан проблем, който най-често напада краката. За съжаление, много често се случва, че поради факта, че не е в подножието на които не винаги са показани, проблемът понякога се пренебрегва или скрит – което разбира се не го реши. Съжаляваме, но този подход е много неуместно и безотговорно не само за собственото си здраве и естетика, но и пеш, че спортист е заразно.

Как да разпознаем кракът на атлетите? Какви са неговите характерни симптоми?

Това е много често срещано разстройство по отношение на заболяванията на ноктите и неговите симптоми са достатъчно забележими, че е почти невъзможно да ги пренебрегваме. Нокътната плоча, покрита от болестта, променя цвета и формата й и става крехка и крехка. Промени в първоначално докосват до страните на нокътя, което сменя цвета си в жълто-кафяв, но ако не се лекува болестта може да включва отглеждане на част от нокътната плочка, и се премести към следващото ноктите. С течение на времето, на целия нокът става чуплива и крехка, и ясно смели – дори до степен, че разреза става трудна задача.

Какви са причините за онихомикозата?

микоза могат да бъдат уловени – това е вярно, така че трябва да се обърне специално внимание, за да бъде боси на обществени места, особено когато има в тях влажна среда, която да благоприятства разпространението на гъбички, той идва тук, защото на такива места като душ, вана, басейн, сауна. Той е, следователно се разглежда като човек с ниско съпротивление, които, например, страдат от други системни заболявания като диабет, автоимунни заболявания, или хормонални нарушения, и други фактори, които устойчивостта е нарушена може лесно да придобие такова заболяване, в резултат на договаряне , В допълнение, разбира се, инфекцията може да доведе до използването на същите обувки, които заразеният човек носи. Следователно е важно да се поддържа правилна хигиена, за да се избегне това заболяване.

Как да лекуваме кракът на спортиста?

Разбира се, този проблем не може да бъде пренебрегната, тъй като в случай на инфекция на ноктите повече или по-големи класове всеки нокът да се отървем от проблема може да бъде още по-трудно. Лечението на онихомикозата изисква много дисциплина от пациента. Когато един лекар вижда болен нокът, той обикновено е в състояние да диагностицира микозата. Методът на лечение зависи от тежестта на заболяването. Ако промяната не е прекалено голям, често е достатъчно резени, лосиони, бои или фунгицидно действие, но ако промени са заети може да бъде необходимо да се използват орални противогъбични средства голяма част от веригата. Колко време трябва да приемате тези лекарства зависи от нивото на плъзгане.

Микозата, особено краката, е често срещано заболяване, което за съжаление е лесно инфекциозно. Разбира се, винаги трябва да спазват хигиенните правила и предпазни мерки, обаче, в случая, когато става въпрос за инфекция вече е необходимо да отидете на лекар и да започне лечение, и следвайте препоръките си.