Правилата за здравословно отслабване

Много хора, особено когато лятото идва, поемат отслабване. Оказва се обаче, че това не е толкова просто, както и зрелищни ефекти свършват след ограничителен режим на хранене, тъй като повечето обратно към предишното си значение, ако не и неговото увеличаване. Така че какви са най-често срещаните грешки, направени по време на загуба на тегло? Какво да направите, за да избегнете йо-йо ефекта.

Най-честите грешки при загуба на тегло – какво не трябва да правите?

Трябва да започнете с факта, че диетата е просто начин на хранене и е неправилно свързана с процеса на отслабване. Разбира се, рационалната диета може да доведе до намаляване на теглото, ако преди това сте направили хранителни грешки. Приемайки загуба на тегло, някои съставки от диетата често се елиминират. Междувременно е необходимо да се осигури тялото с протеини, мазнини и въглехидрати. Разбира се, не можете да забравите за витамини, макро и микроелементи. Разбира се, трябва да елиминирате напълно вредните вещества или поне да намалите максимално консумацията им. В допълнение към пълното елиминиране на протеини, мазнини или въглехидрати, най-честата грешка е да се доставят твърде малко килокалории за тялото. Това води до значително освобождаване на метаболизма и съхранение на мазнини. Дори ако първоначално отслабнете, като загубите вода и мускулна маса от тялото, в някакъв момент теглото става, защото тялото се защитава от глад. Бавен метаболизъм въпреки крайно рестриктивна диета е по някакъв начин спаси от органа, който консумира същото въпреки повишения калориен прием. Това води до йо-йо ефект. Друга грешка е злоупотребата с приема на диетични фибри, както и други вещества, за които се предполага, че стимулират чревната перисталтика. Това води до общия метаболизъм дисрегулация и хроничен запек и диария и загуба на телесна вода и недостиг на витамини, особено витамин А и витамин В12, което в този случай елиминира с фекалиите.

Здравословно отслабване – използвайте диетичните услуги или спазвайте основните правила

Търсенето на килокалории се изчислява въз основа на ИТМ, както и на начина на живот, като се използва съответният коефициент на преобразуване. Възрастта също се взема под внимание. Диетолога също проверява състава на тялото, т.е. количеството вода, мускулна маса и мазнини в организма при определяне на диетата. На тази основа, както и основните резултати от научните изследвания, например относно хранителната алергия, е възможно да се определи каква диета ще бъде подходяща за дадено лице. Ако страдате от хранителна алергия или някакво хронично заболяване, посещението на диетолог, ако искате да се отървете от наднорменото тегло, е дори необходимо. Въпреки това здравите хора могат да опитат независима диета, следвайки основните правила. Най-важното от тях е яденето по-често, но по-малко. Често вместо това, ние се радваме да сме пълни, ограничавайки броя на храненията. Това е лесен начин за съхраняване на мазнините и излишната вода чрез лоши хранителни навици. Най-добре е да ядете 5 пъти на ден. Зеленчуците и плодовете трябва да се консумират с всяко хранене, 5 пъти на ден. Не трябва да консумирате повече от една порция месо на ден. Разбъркайте месото без мазнина или гответе пара възможно най-често. Всяко хранене трябва да осигури част от белтъчини, комплексни въглехидрати и два пъти дневно трябва да се добавят към храната растителни мазнини, за предпочитане за салати. Както всички знаят, че е най-малко консумират прости захари, които са отговорни за внезапни пристъпи на глад, защото първата причина спукването на инсулин в кръвта, а след това бързо намаляване и внезапен глад. Добре е да включите риба в храната, която е богат източник на омега-3, като сьомга, скумрия или риба тон. Въпреки това, мастните храни, съдържащи транс-мазнини, които са лесен път към атеросклерозата, трябва да бъдат напълно изключени. Основата е закуска, защото сутринта метаболизмът се събужда и не яде твърде късно, а не през нощта. Разбира се, трябва да пиете много вода, която премахва токсините от тялото – около 1, 5 – 2 литра, а през лятото дори повече. Също така трябва да спите, защото нарушената хормонална икономия също води до нарушаване на метаболизма и увеличаване на теглото. Това са основните правила, които трябва да знаете.

Изгаряне на калории или намаляване на теглото

Има няколко начина да горят по-бързо. Не трябва обаче да прекалявате. Струва си да пиете 1 чаша без захар на ден. Може да помогне на кисело мляко, което съдържа живи бактерии и има благоприятен ефект върху чревната перисталтика и плодове и зеленчуци са източник на диетични фибри, но не могат да консумират повече, отколкото се препоръчва, т.е. не повече от тридесет грама. Количеството на компонента в съответните продукти могат да бъдат намерени в калориалните таблици, както и върху етикетите. Можете също така да се консултирате с диетолог. Изгарянето на калории, разбира се, също подкрепя физическата активност. Струва си да харчите най-малко 40 минути на ден. Трябва да има енергични упражнения, може да е marszobieg или скандинавско ходене, а дори и обикновена разходка. Все пак, ако искате да отслабнете много по-рационална диета трябва да се обърнем аеробни упражнения. Колоезденето и плуването са добри примери.

Здравословно и рационално хранене е ключът към тънката фигура. Ето защо е добре да следвате горепосочените правила.