Хъркане – причини, лечение

Хъркането е нещо, което много хора не свързват със заболяването или сериозни здравословни проблеми, а по-скоро само с проблеми със съня – както за лицето, което хърка и околната среда. Признава се, че 10% от населението измъчва, от които 80% са мъже. Според лекарите повечето хора, които хъркат, го правят по така наречен физиологичен начин и не са вредни за здравето. Сериозен проблем, но тя може да осигури за хората, които са настанени в една и съща стая с човека, който хърка, тъй като е изчислено, че интензивността на звука, който излиза от устата на човек, който хърка толкова високи, колкото 90 децибела.

Какви са причините за хъркането?

Въпреки че много хора се борят с това заболяване, малко хора се чудят каква е причината. Това обаче не се счита за болест, а само поради затруднения въздушен поток през гърлото. Но има ситуации, когато стане патологично хъркане и носи отрицателно въздействие върху здравето – това се отнася до външния вид на така наречените апнея, и така няма поток от въздух през ларинкса. Това заболяване често се среща при хора, които имат крива преграда, продълговата мекото небце или уголемени сливици, както и различни други нарушения, свързани с изграждането на дихателните пътища. Заслужава да се отбележи фактът, че с това условие по-често се борят хората, които са с наднормено тегло, с наднормено тегло или страдат, например, хипертония и жени в менопауза, а също и тези, които консумират значителни количества алкохол по-рано.

Какви са ефективните начини, когато става дума за лечение на хъркането?

В този случай, когато няма конкретна причина за хъркането, в сила може да прости начини, като например тънки няколко килограма или просто да избягват консумацията на големи количества алкохол, особено непосредствено преди лягане. Интересен факт е, че подобен ефект, когато става въпрос за хъркането хапчета за сън също да предизвика подобни ефекти като споменатите по-горе фактори са цигарите – и така трябва да бъдат премахнати, за да се осигури здравословна и спокоен сън себе си, така и за тези от околната среда. Интересното е, че много голямо влияние върху това дали някой е хъркането се отразява и позицията, на която тя е заспала, в случая, когато някой спи по гръб е по-вероятно да хърка, и елементи, като отстрани или стомаха, за да се сведе до минимум появата на тези неприятни симптоми , Заслужава да се подчертае, че трябва винаги да се отнасяте дори до настинките и другите възпаления на дихателните пътища до края, които създават впечатлението, че не са опасни. В случая на жени, това се случва, че хъркането се появява след менопауза, така че лечението трябва да се прилагат тук под формата на хормоно-заместителна терапия и допълнение на прогестерон, който стимулира мускулите на гърлото. В случай, че хъркането е причинено от неподходящо конструиране на дихателните пътища, включително например дивертикулирането на преградата – тогава хирургическа процедура, която премахва такъв проблем, е ефективно решение.

Ако някой го хърка със сигурност трябва да се рови в това, което в неговия случай това може да доведе, е, следователно, сам или с помощта на специалист, който да се открие причината и да го премахне, тъй като този живот може да стане по-лесно и по-приятно, както за лицето, който се бори с него, както и с околната среда.