5 начина да се отървете от бръчките

Има много фактори, които засягат преждевременното стареене на кожата и появата на бръчки. Неправилна диета, повишени нива на стрес, излагане на кожата на ултравиолетова радиация и лошо качество на съня. Всичко това причинява, че първите признаци на стареене могат да се появят много по-бързо, отколкото е посочено от биологичната възраст. Дори и в зрелите хора, можете да противодействате на появата на нови бръчки и да задълбочавате съществуващите и Botox не се споменава тук. И така, какви са 5-те начина да се отървете от бръчките?

Първо, се грижи за кожата отвътре

Преди да преминете към по-рязък арсенал за съществуващите бръчки, уверете се, че няма да се появяват нови. Не забравяйте да почиствате себума и кожата всеки ден, защото те са съюзник на свободните радикали, които ускоряват стареенето на кожата, както и появата на бръчки. Също така използвайте балансирана диета, богата на зелени и червени зеленчуци, богати на витамин Е и антиоксиданти, които са съюзници в борбата срещу бръчките. Източникът на млада и здрава кожа е яденето в ежедневната диета, наред с другото домати, моркови, спанак, магданоз, орехи и слънчогледови семена. Не можете да забравите и за правилното напояване. Пиенето на необходимото количество вода осигурява поддържането на правилното управление на водата и липидите на кожата, което е защитна бариера и влияе върху нейната адекватна гъвкавост.

Използвайте подхранващ дневен и нощен крем

Прилагането на овлажняващ крем до правилното навлажняване отвътре също може да бъде подходящо оръжие в борбата срещу бръчките. Ако вече сте виждали първите признаци на стареене, изберете кремове, които не само овлажняват, но и изглаждат и успокояват кожата. Кремът против бръчки често се състои от хиалуронова киселина, но също така и други ценни съставки. Един добър начин за забавяне на процеса на стареене е използването на естествени кремове, които съдържат ценни растителни масла, които влияят върху забавянето на процесите на стареене и проникват през хидролипидните слоеве на кожата. Те включват, между другото, арганово масло или жожоба. Често естествените кремове също съдържат ксилитол-брезова захар, която предпазва от свободни радикали. Разбира се, кремовете против бръчки могат да съдържат и ретинол, който обаче не е подходящ за всяка кожа, тъй като може да предизвика дразнене. За да избегнете неприятни ефекти, първо трябва да приложите овлажняващ крем.

UV защита

Бръчките също са засегнати от ултравиолетовите лъчи, така че за да не се ускори тяхното образуване, трябва задължително да се използват кремове или грундове с UV филтър. През зимата можете да си позволите 15 SPF филтър, докато през лятото трябва да е най-малко 25 SPF. Не можете да забравите за носенето на слънчеви очила, защото примижаването е благоприятно за образуването на краката на врана.

Фототерапия и Botox – как да се отървете от бръчките

Ефективен начин за борба с бръчките може да бъде светлинната терапия, използвана в козметичните салони. Актюнотерапията стимулира клетките да произвеждат колаген, което оказва влияние върху значителното набъбване на бръчките и стягането на кожата. Това е алтернатива на ботокса, който е известен и често се използва от жени в зряла възраст. Инжекциите на ботулинов токсин в безопасни дози, разбира се, са много ефективни. Обаче, трябва да изберете доказан кабинет за естетична медицина, както и лекар, който има стотици лечения. Лошо направено, може да парализира някои от мускулите на лицето.

Прилагане на маски

Много хора в борбата срещу бръчките използват самозаготвени маски, например от кисело мляко и краставици, от банани, масло или ориз. Трудно е да се оцени тяхната ефективност, но със сигурност правилно съставените естествени съставки могат също да подхранват и овлажняват кожата.

Борбата с бръчки трябва да е изчерпателна отвътре и отвън. Само това действие ви позволява да се наслаждавате на по-младата кожа. Затова си струва да се използват доказани и потвърдени методи за премахване на признаците на стареене.