Haluks – причини, симптоми и лечение

Haluks са валгус-образни пръсти, които не само изглеждат естетически приятни, но и причиняват болка, трудности при придвижване и избор на подходящи обувки. Тенденцията за haluks може да бъде генетично определена или да е резултат от фактори на неправилно боравене, когато става въпрос за подбора на обувки.

Как създавате халуци?

Покритите палми възникват в резултат на механична деформация на пръстите, причинена от износване на неподходящия, неправилен към монтираните обувки. Твърде тесните високи токчета причиняват натиск върху пръстите и да се развиват с плосък метров участък, характерното износване прекалено високо или недобре оборудвани с формоват обувки. Също така, затлъстяването е причина за метатарзална костна дислокация и необичайна опора на краката в три точки. В този случай, на теглото на тялото не се основава само на тази част от кост на стъпалото и от двете страни и върху петата, но przedostopiu – в случай на прекалено тесни обувки или високи токчета на целия крак – най-често в случаите на неудобни равни обувки. И двете тези ситуации водят първо до напречната платиподия и след това до още деформации, свързани с натоварването на халюкса или халюкса. Можете също да имате генетично предразположение към haluksów. Те често възникват при хора, които имат така наречените Египетски крак, или по-дълъг, най-дълъг пръст в крака.

Как да се лекувам халука?

Има много методи за лечение на халуци. На първо място, когато се появят първите симптоми, лечението трябва да се приложи така, че проблемът да не се влоши. Тогава ще остане само хирургичното лечение. Можете да използвате специални гел тампони. Те са обогатени с масла и предпазват болезненото място. Когато пръстите са изкривени, могат да се използват клинове и сепаратори, за да се възстанови правилната позиция, като по този начин се намали и болката. Това решение се използва при хора, които имат haluksy и припокриващи се пръсти. От друга вложки ръка в капковиден или Т-образен, или Pelota помогне за намаляване на натиска върху предната част на стъпалото, която работи най-вече при жените, които носят високи токчета. Силиконовите метатурсални вложки ви позволяват да повдигнете крака с напречната плоска стъпка нагоре и в същото време да коригирате позицията на халлукс валгус. От друга страна, използването на бандата за Bunions също така ви позволява да възстановите три точки натиск на стъпалото, и укрепване на мускулите и да се предотврати нарушаването на метатарзалните кости. Често се използва и похвали лечение haluksów са скоби, които могат да се носят денем и нощем – премахване на болката и предотвратяване на задълбочаването на дефекти, а железопътната Зала Forte се използва в случай на бурсит, както и рехабилитация след операция за премахване на изкривяването на пръста. Това е хирургичното лечение, което е окончателно в борбата срещу халюкс валгус. Има няколко вида лечение, извършени като част от премахването на това неприятно заболяване. Първата от тях е коригирането на меките тъкани, извършено с лека степен на деформация. Друг метод е Chevron остеотомия – извършва за халукс валгус, и клиновидна или полусферична на – включващи клин резекция. Методът Scarf, от друга страна, позволява следоперативно лечение след хип натиск. През първите 6 седмици трябва да използвате специални коригиращи обувки.

Разбира се, премахването на проблема не означава, че той не може да се преобразува. Трябва да носите удобни и удобни обувки.